Shopping cart
0kr

Hjälm Bell Super Air R Spherical Mips

Delbetala från 250kr per månad | Läs mer
In stock

Super Air R Mips för terräng är en full face-hjälm med sfärisk konstruktion och löstagbart käkskydd. Hjälmen har optoimalt täckande skydd, mycket god ventilation och komfort. Float Fit-systemet är ett minimalistiskt, lätt justeringssystem med ratt av gummi som ger perfekt passform med ett enkelt enhandsgrepp.

Specifikation
– Fusion In-Mold Polycarbonate skal med progressiva lager
– Overbrow Ventilation™: 18 ventilationskanaler med främre luftintag
– X-Static® foder som motverkar lukt och bakterier
– GoggleGuide™: justerbar skärm som kan anpassas till goggles och glasögon
– Integrerad kamerafäste med brytfunktion

2.999kr

Beskrivning

Certifiering
CPSC Bicycle
CE EN1078

Storlekar
S 52–56 cm
M 55–59 cm
L 58–62 cm

Float Fit™ 
Ett minimalistiskt, lätt anpassningssystem med gummitäckt ratt som är integrerad med MIPS. Hjälmen har lättviktsremmar med No-Twist Tri-Glides, fästen för snabb justering som samtidigt håller remmarna i rätt position utan att vrida sig. med ett enkelt enhandsgrepp.

X-Static® Padding
Snabbtorkande material vävt med silverfiber som motverkar lukt och bakterier.

Overbrow Ventilation™
Overbrow Ventilation är överdimensionerade luftintag ovanför hjälmens öppning som trycker in luft i huvudkanalen för att effektivt kyla ner och sedan slussa bort värme och fukt.

MIPS® – Multi-directional Impact Protection System
Hjälmen har integrerat MIPS som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.