Shopping cart
0kr

Crescent Elda elcykel

In stock

Crescent Elda

  • Alu ram
  • Pakethållare med AVS-klicksystem för väskor och korgar. Klicka här för att se mer!
  • 10-vxl shimano deore
  • Elsystem E going centermotor
  • Hydrauliska skivbromsar
  • Ramhöjd 47cm från ca 150cm
  • Ramhöjd 55cm från ca165cm

Rek pris 29995:- Vårt pris 26999:-

26.999kr

Andra köpte också...

Beskrivning

Crescent  Elda är väldigt lik en vanlig sportcykel med dämpad framgaffel och nu med slimmat batteri och utrustad med belysning och pakethållare som standard. Stötdämpningen gör att den fungerar bra på dåligt underhållna cykelbanor, i stan och på grusvägar. Du orkar cykla mycket längre och slipper svettas, så känns det som att cykla på en vanlig cykel när du kliver upp på sadeln. Motorn sitter i vevpartiet vilket ger låg tyngdpunkt och bra balans, och både den och styrsystemet är Crescents egenutvecklade E-going system. Hjälpen kommer utan att du behöver göra något annat än att trampa. Allt styrs av sensorer som känner av ditt pedaltryck och automatiskt anpassar kraften. Vill du att motorn ska skjuta på mer eller mindre är det enkelt reglerat med en knapp på styret. En tydlig LCD-display visar effektläge, hastighet, batteriets ladd nivå och hur långt den kraften kan ta dig. Laddtiden är 6 timmar och batteriet, som sitter i en skålning på undersidan ramröret, räcker till upp till 75 km cykling. Förutom konstant medvind är Elda utrustad med det mesta en pendlare kan tänkas behöva: 10 växlar från Shimano, skärmar, lås och stöd. Ett smidigare och snabbare sätt att ta dig fram får du leta länge efter. Välkommen in på en provtur.

Crescent cyklar

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

AXA Bike Security

AXA har producerat lås till cyklar i över 100 år och tillverkar lås av hög kvalitet för att hålla din cykel säker ifrån tjuvar. Det finns en mängd olika lås men det vanligaste som sitter på våra cyklar är ett rammonterat lås med möjlighet till extra kätting eller vajerlås.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

FÄRGER: Ljusgrön metallic matt
RAMTYP: Unisex
RAM: Aluminium
ANTAL VÄXLAR: 10
VÄXELREGLAGE: Shimano® Deore®
BAKVÄXEL: Shimano® Deore®
BROMSAR: Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
VEVPARTI: EGOING 44T 170mm med fast och roterande kedjeskydd
STYRSTAM: Adjustable
SADELSTOLPE: TEC Obvius Aluminium 27,2mm
SADEL: TEC Obvius 199
MOTORPLACERING: Center
MOTOR: EGOING Centerdrivet
BATTERI: EGOING 36V 11,6Ah semi integrerat i ramen
DISPLAY: TFT, EGOING center USB
DÄCK: Spectra Pergo E XNR, 40-622
HANDTAG: Spectra låsbart ergonomiskt
PEDALER: Spectra, alu sport
STÖD: ATRAN STYLO, ställbart
PAKETHÅLLARE: Aluminium med AVS
LÅS: AXA Solid +
BELYSNING: Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED med bromsljus
KASSETT: Shimano® HG-50 11-36
GAFFEL: SunTour NEX-HLO, låsbar från gaffeln
HJULFÄLG: TEC/TEC SSP 375
KEDJA: Shimano CN-E6090