Shopping cart
0kr

Crescent Salto 2024

In stock

Crescent Salto 18-vxl 2024

  • 18-vxl shimano Deore
  • Alumunium ram
  • Hydrauliska skivbromsar
  • Pakethållare med AVS-klicksystem för väskor och korgar. Klicka här för att se mer!

Rek pris 10995:- Vårt pris 9999:-

9.999kr

Beskrivning

För dig som vill kunna göra det mesta med din cykel är Salto ett perfekt val. Den sportiga pakethållaren som har klicksystemet AVS gör att du enkelt kan klicka fast en väska eller korg för att få med dig dina prylar smidigt. En justerbar styrstam gör att du enkelt kan modifiera sittställningen. Du är alltid redo för en utmanande stigning eller spännande utförsåkning med cykelns 18 växlar. De hydrauliska bromsarna och mönstrade däck gör att du kan navigera dig fram på olika underlag så som stig och asfalt. Komponenterna från Shimanos Deore-grupp är framtagna för mountainbikes men funkar även bra för hybridcyklar. De klarar av hårda tag och är speciellt utvecklade för vårt tuffa svenska klimat. Salto är redo om du är redo!

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

STORLEKAR: 53 CM, 58 CM
FÄRGER: Grå metallic matt
RAMTYP: Herr
RAM: Aluminium
ANTAL VÄXLAR: 18
VÄXELREGLAGE: Shimano® Deore® Mix
BAKVÄXEL: Shimano® Deore®
BROMSAR: Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
VEVPARTI: Shimano® FC-MT210-2, 46×30 170 mm
STYRSTAM: Adjustable