Shopping cart
0kr

Crescent Saga 20″ 3-vxl 2024

In stock

CRESCENT  SAGA 20″ 3-vxl 2024

  • Alu ram
  • 3-vxl
  • Fotbroms och V-broms
  • Från ca 120cm

Rek pris 4995:- Vårt pris 4499:-

4.499kr

Beskrivning

Crescent Saga cykeln är utrustad med långa skärmar, pakethållare och cykelkorg. Ramen är tillverkad i aluminium. Man har tre växlar att välja på just denna cykeln. Fotbroms naturligtvis. Finns uttag för att montera på ett godkänt lås och även belysning.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

RAM: Aluminium
RAMSTORLEK: 30 CM
FRAMGAFFEL: High-Tensile stål
VÄXELREGLAGE: Shimano® Nexus 3® DX
VEVPARTI: Spectra 36T 127 mm
KASSETT: 16T
BROMS: Shimano® Bak:Navbroms Fram:V-broms Spectra
FÄLG: Shimano/Aluminium
DÄCK FRAM: 20X1.75″ med reflexrand
DÄCK BAK: 20X1.75″ med reflexrand
KEDJA: KMC STD.
STYRSTAM: Fixed
SADELSTOLPE: Stål svart, 27,2mm
SADEL: Spectra
PEDALER: Barn, nylon
PAKETHÅLLARE:Stål