Shopping cart
0kr

Crescent Modig M30 26″

In stock

CRESCENT  Modig M30 26″

  • Alu ram
  • 21-vxl
  • Hydrauliska skivbromsar

Rek pris 7995:- Vårt pris 7299:-

7 299kr

Beskrivning

MODIG M30 är en perfekt mountainbike om du vill ha en cykel som är både praktisk och rolig. Lätt och tålig aluminiumram med avslappnad geometri. Utrustad för äventyr och pendling med komponenter som ger bra prestanda och kontroll, även om underlaget inte är det bästa. RAM: Hardtailram i aluminium med geometri som passar för det mesta. Högt styrhuvud ger en avslappnad sittställning och bra kontroll. KOMPONENTER:Shimano Tourney 3×7 växlar och hydrauliska skivbromsar. RST-gaffel med 100 mm slaglängd.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

Ram: Aluminium

Gaffel: RST GILA 26 TNL, slaglängd 100mm.

Bakväxel: 7-vxl Shimano tourney

Framväxel: 3-vxl Shimano Tourney

Växelreglage:  Shimano SL-M315

Kassett:  Sunrace CSM40 7AV / 11-34T

Vevparti: Shimano® FC-TY301, 42-34-24T 170mm

Sadelstolpe: TEC Aluminium 6061-T6, diameter 31,8mm

Däck: Kenda 26×2,10