Shopping cart
0kr

Crescent Starren 8-vxl 2024

In stock

CRESCENT STARREN  8-VXL 

Rek pris 10995:- Vårt pris 9495:-

 

9.495kr

Andra köpte också...

Beskrivning

Crescent Starren är en sporthybrid cykel eller som en del säger sport cross och även trekking nämns ibland också. Starren modellen är utrustad med en lätt aluminium ram, hydrauliska skivbromsar , långa skärmar, pakethållare, stöd och cykeln har också en fjädrande framgaffel som  man kan ha i låst läge. Från 2022 årsmodellen så har Crescent valt att gå över till 1 drev fram och då blivit 8-växlar istället för 16.

  • Allroundcykel med skärmar, pakethållare och stöd.
  • Hydrauliska skivbromsar, justerbar sittställning och framdämpare med lockout.
  • Aluminiumhybrid för olika terräng och underlag med 8-växlar och kombinerat asfalt- och grusdäck.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

 

FÄRGER: Svart matt, Roströd
RAMTYP: Herr
RAM: Aluminium
ANTAL VÄXLAR: 8
VÄXELREGLAGE: Shimano® Acera® Mix
BAKVÄXEL: Shimano® Acera®
BROMSAR: Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
VEVPARTI: Spectra 44T 170 mm, Aluminium/stål.
STYRSTAM: AHead
SADELSTOLPE: TEC Aluminium 27,2x350mm
SADEL: TEC Obvius 160
DÄCK: Spectra Quantum Duramax Reflex, 60TPI, 40-622
HANDTAG: Spectra låsbart ergonomiskt
PEDALER: Spectra, sport med antislip
STÖD: ATRAN MOVE, Aluminium
PAKETHÅLLARE: Aluminium, Sport med AVS
KASSETT: Shimano® HG-31-8, 11-34
GAFFEL: Dämpad, SunTour NEX-HLO, låsbar på gaffel
HJULFÄLG: Spectra TEC
KEDJA: Shimano® HG-40