Shopping cart
0kr

Nyheter

[wcps id=”11669″]

NYHETER

ÖPPETTIDER DENNA VECKAN

MÅN-FRE 1000-1800

LÖRDAG 930-1400

VI HAR BLIVIT OFFICIELL VÄTTERNBUTIK FÖR 2021

Boka personlig shopping (Även tider utanför öppettiderna i dessa corona tider)

alvangens-cykel-anders

Inte så pigg på att stå i kö? Vi på Älvängens cykel erbjuder en lösning på problemet via Personlig Shopping. Planera in i lugn och ro när det passar dig att titta på cykel, genom att boka en tid här.

Den service du får på Personlig Shopping skiljer sig inte mot vår normala service som alla kunder får i butiken. Skillnaden är att du vet att vi har tid för dig när du har tid för oss.
Ju mer du specificerar dina behov och önskemål, desto mer kan vi förbereda oss på att se till att ha “rätt” cyklar byggda och klara i tid för ditt besök.

Personlig Shopping är gratis – inget köptvång. Maila anders.cykel@telia.com

Service vid köp av cykel!

webbshop cykel service

När du köper cykel hos oss ingår alltid en service första året*. Köper du en cykel över 10000:- så får man två stycken service inom två år. När det gäller Crescent el cyklar så gäller deras serviceprogram cykel kärlek( se nedan).

Vi justerar växlar, bromsar och smörjer kedjan. I samband med detta gör vi en säkerhetskontroll av din cykel så att allt funkar som det skall. När vi utför servicen kan vi också se om t.ex. bromsklossar, drivpaket eller andra slitage delar behöver bytas ut och rekommendera åtgärder.

Slitage delar eller arbetskostnad för att montera dessa ingår inte i servicen.

*För att kunna nyttja din fria service så måste du ha med värdehandling från köpet. Vid varje service får du en stämpel.

Ingen värdehandling=ingen gratis service.

När det gäller Crescent el cyklar så gäller deras serviceprogram cykel kärlek.

Efter 3-6 månader: En första kontroll av din elcykel görs vid 3 månader efter att du tagit din cykel i bruk. Elsystem och cykel kontrolleras. Växlar och display justeras in och uppdateras. Varje år: Vi ger din elcykel extra kärlek varje år. Vid denna service görs en fördjupad kontroll av elsystemets kapacitet och status. Säkerhetsrelaterade komponenter kontrolleras och drivlina samt vajrar underhålls. Denna service görs varje år eller efter var 500:de cyklade mil. Kostnad 895:-. Vart tredje år: Efter tre år eller 1500 cyklade mil är det dags för en fördjupad service.  Kostnad 1095.-. Mer info om detta via denna länk https://www.crescent.se/allt-om-elcyklar/hejelcyklist/cykelkarlek-och-garanti/ 

Obs! Servicegarantin gäller ej vid olycka eller sabotage och den är personlig.

Shimano bike fitting

Köp Cykel på nätet - Shimano bikefitting ingår!

Köper du en racercykel eller mountainbike hos oss till ett värde över 15.000 SEK, så ingår en shimano bikefit (värde 1000 SEK). Du kan givetvis också få din egna mtb eller racercykel inställd (pris 1000kr).

Bike fitting går till så att vi mäter beninnermått, armlängd m.m. för att få rätt inställning på cykeln. Vi ställer även in cykeln efter om du skall tävlingscykla, köra som elitmotionär eller som komfortcykel. Det är viktigt att du får cykeln rätt inställd så att du inte får problem med rygg, knän, domningar i händerna m.m. Sittställningen påverkar även kraftutvecklingen, sitter du fel så får du mindre kraft ner i pedalerna.

En bikefit tar en stund att genomföra, så därför rekommenderar vi att du bokar tid för att få den bästa servicen.
För tidsbokning ring 0303746873 eller maila anders.cykel@telia.com