Shopping cart
0kr

Crescent Elmer 20 5-vxl

Out of stock

Crescent Elmer 20 5-vxl 2023-24

  • Alu ram
  • Pakethållare med mycket packningsmöjligheter. AVS-klicksystem för väskor och korgar. Klicka här för att se mer!
  • 7-vxl
  • Fotbroms bak, hydraulisk skivbroms fram
  • Elsystem Shimano E6100
  • Rullat 90 mil

Rek pris 39995:- DEMO PRIS 25000:-

25 000kr

Andra köpte också...

Beskrivning

Vardags hjälten du längtat efter är här.

Lös vardags pusslet med senaste tillskottet i elcykel familjen – Elmer. I skapandet av denna helt nya typ av familje cykel har ingen detalj varit för liten för att lämnas ogenomtänkt.
Snyggt och tryggt med skön komfort pendlar du till och från jobbet, löser skjutsen till förskolan eller sköter stor handlingen. På ett klick tar du av och på korgar eller väskor. Den specialdesignade bakpaket hållaren rymmer exempelvis både en barnstol och en väska ovanpå . Eller totalt fyra väskor alternativt korgar bak. Paket eller skrymmande saker fäster du enkelt med spännbandet som följer med. Korg med smart insats ingår till fram pakethållaren. Extra utrusta med matchande tillbehör från Spectra Pronto. Denna cykel har dubbla stöd och förstärkta hjul. Du bromsar säkert med fotbroms bak i kombination med kraftigt dimensionerade hydrauliska skivbromsar fram. Med 60mm komfort däck på 27,5” hjul ger det skön kör känsla, även på stökigt underlag. Premium däcken har inbyggt punkterings skydd och har ett allround mönster för grus och asfalt. Komfort handtag och vattentät sadel med elastomer ger en cykel att längta tillbaka till, även efter längre cykelturer. Du hittar din optimala sittställning med justerbar styr stam och sadel.

 

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitets cyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

AXA Bike Security

AXA har producerat lås till cyklar i över 100 år och tillverkar lås av hög kvalitet för att hålla din cykel säker ifrån tjuvar. Det finns en mängd olika lås men det vanligaste som sitter på våra cyklar är ett rammonterat lås med möjlighet till extra kätting eller vajerlås.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

Ram Aluminium
Antal Växlar 5
Växelreglage Shimano® Nexus® 5 Vridreglage
Bromsar Shimano® Bak: Navbroms Fram: Hydraulisk skivbroms. Shimano® 180
Vevparti 38T  170 mm
Styrstam Aluminium
Styre Aluminium 680mm
Sadelstolpe Aluminium svart 31,6X350
Sadel Spectra Fluito med dämpande elastomer.
Motorplacering Center
Motor Shimano STePS E6110
Batteri EGOING 400 Wh integrerat i ramen
display LCD, SC-E6100
Däck Spectra Pergo premium reflex 60-584 (27,5 X 2,4)
Handtag Herrmans CLIK ergonomiskt låsbart
Pedaler Spectra, aluminium ergonomisk, antislip
Skärmar SKS Bluemels 65mm
Stöd ATRAN MOOVE dubbelstöd
Pakethållare Bak: Tail long cargo m. AVS Fram: Spectra Donkey m. AVS
Lås AXA IMENSO
Belysning Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED med bromsljus
Vikt 29.5
Kassett 24T
Hjul/Fälg Shimano/TEC 584
Kedja KMC RB Z610HXRB