Shopping cart
0kr

Crescent Elora dam elcykel 2024

In stock

Crescent Elora dam elcykel 2024

 • Alu ram
 • 7-vxl med fotbroms
 • Motorn(centrum, vevparti), och systemet som styr den, är Crescents egenutvecklade E-going
 • Pakethållare med AVS-klicksystem för väskor och korgar. Klicka här för att se mer!
 • Tillverkad i Varberg

Rek pris 29995:-  Vårt pris 24999:-

24 999kr

Andra köpte också...

Beskrivning

Crescent Elora – en trygg cykel i stadsmiljö

Elcykeln Crescent Elora utvecklas och designas i stor utsträckning på plats i Varberg. Det är en cykel som är utrustad för att smidigt kunna ta sig fram i stadsmiljö och gör att du oftare kan välja cykeln framför fossildrivna alternativ. Tack vare sin utformning är det lätt att växla
från stillastående till rörelse och det dröjer inte länge förens du har fått upp ett behagligt tempo på din Crescent Elora.
Den flexibla motorn från egentillverkade E-Going får du ett litet kraftpaket som ger dig hjälp precis när du behöver det, till exempel vid start, backar och motvind. Med Crescent Elora byter du enkelt mellan den eldrivna motorn eller att cykla som vanligt utan motorhjälp. Skulle du vilja promenera med din Crescent Elora så är den utrustad med gång assistans.
Som återförsäljare till Crescent Elora är vi på Älvängens Cykel behjälpliga med att ställa in cykeln så den är anpassad till din cykling. En del modeller går även att synkronisera med funktionen Koppla light där du kan skaffa dig full koll på läget och som bland annat för statistik över ditt CO2 förbrukning.

 

Tekniskt avancerad men lätt att använda

Att cykla ska kännas som ett enkelt val därför har Crescent Elora försetts med ett system som är utvecklat för att anpassa sig efter din cykel teknik. Till sin hjälp har Crescent Elora en motor med fem effektlägen som du kan välja mellan när du cyklar. Det är idealisk för stadscykling och pendling och systemet är enkelt att använda.
Egoing systemet har en display som förser dig med information. Det kan handla om hur långt kvar du har tills nästa laddning, vilket effektläge du valt och i vilken hastighet du trampar. Med din Crescent Elora blir pendlingen mellan jobb och hem och fritidsaktiviteter både roligt och enkelt.
Genom att koppla Crescent Elora till din smartphone via appen Koppla får du full koll på cykeln. Med hjälp av appen håller du dig uppdaterad om både service och underhåll. Du kan även koppla din Crescent Elora till Koppla Light och få ut ännu mer av cykelturerna. Ditt
batteri blir oattraktivt för stöld eftersom sammankopplingen gör att batteriet endast fungerar till just din cykel.

 

Cykelns utformning och design

Att maximera komforten på Crescent Elora har varit viktigt för att kunna uppmuntra till regelbundet användande. Cykeln har en stark och tålig aluminium ram som dessutom gör den mera lättviktigt. Insteget är lågt vilket gör att du smidigt kan kliva av och på cykeln utan
några som helst krångel.
På Crescent Elora är motorn placerat centralt. Det gör den ännu mer kraftfull. Dessutom är Crescent Elora utrustade med godkänt ram lås. Däcken är försedda med reflexer och lyktorna tänds automatiskt när du framför cykeln i mörker. Den är försedd med AVS-klick
cykelkorg som klickas av när du vill. Eftersom cykelkorgen är avtagbar kan du anpassa din Crescent Elora med olika typer av cykelväskor och den medföljande cykelväskan går lätt att byta. Det praktiska styrlager låset gör att cykeln vid fullastat läge fortfarande kan stå rätt upp
vilket löser många praktiska moment. Den är utrustad med både fotbroms och rullbroms.För att få vardag att gå ihop, kan du enkelt dra en cykelkärra med Crescent Elora eller montera en cykelstol baktill.
Den här elcykeln är för dig som vill ha en pålitlig pendlingscykel och som cyklar mycket i stadsmiljö. Crescent Elora specifikt framtagen för att kunna framföras på bästa sätt där det ingår många av – och påstigningar som en typisk stadsmiljö erbjuder. Det här är elcykel som
erbjuder hög komfort, kvalitet och är väl utrustad.

Crescent cyklar

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

 • (kan levereras med olika styrlager)
 • RAMTYP
 • Unisex
 • RAM
 • Aluminium, lågt insteg
 • ANTAL VÄXLAR 7
 • VÄXELREGLAGE
 • Shimano® Nexus 7® DX
 • BROMSAR
 • Shimano® Bak:Navbroms Fram:Hydraulisk skivbroms. Shimano®
 • VEVPARTI
 • EGOING 38T 170mm
 • STYRSTAM
 • Adjustable
 • SADELSTOLPE
 • Aluminium 27,2mm inkl klamma.