Shopping cart
0kr

Crescent Tove 7-vxl 2023

In stock

 Crescent Tove 7-vxl 2023-24

  • Alu ram med lågt insteg
  • Pakethållare med AVS-klicksystem för väskor och korgar. Klicka här för att se mer!
  • 7-vxl med fotbroms
  • 28″ hjul
  • Färger  blå och svart
  • Justerbar styrstam

Rek pris 9995:- Vårt pris 9299:-

9 299kr

Beskrivning

Crescent Tove är med sin design inte bara snygg utan också väldigt praktisk. Ramen på Tove modellen har ett väldigt lågt insteg för att lätt kunna kliva av och på cykeln plus att man kan justera in styret så att det passar den längd som man har . Tove kommer med ett 7-växlat Nexus baknav från Shimano på en fin aluminiums-ram. Nav generator i framhjulet som ger ett bra ljus fram.  Justerbar styrstam och mjuk sadel gör detta till en kanoncykel året runt.

  • Sjuväxlad stabil vardagscykel med lågt insteg och pakethållare integrerad i ramen.
  • Komplett med lås, pakethållare, stöd, korg och belysning

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AXA Bike Security

AXA har producerat lås till cyklar i över 100 år och tillverkar lås av hög kvalitet för att hålla din cykel säker ifrån tjuvar. Det finns en mängd olika lås men det vanligaste som sitter på våra cyklar är ett rammonterat lås med möjlighet till extra kätting eller vajerlås.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

RAMMATERIAL: Aluminium
ANTAL VÄXLAR: 7
VÄXELREGLAGE: Shimano® Nexus® 7 Vridreglage
BROMSAR: Shimano® Bak:Navbroms Fram:V-broms Spectra
VEVPARTI: Spectra 38T 170 mm, Aluminium/stål.
STYRSTAM: Aluminium 25,4/280mm, justerbar 90-150°, längd 85mm
SADELSTOLPE: Aluminium 27,2mm inkl klamma.
SADEL: Spectra Fluito med dämpande elastomer.
DÄCK: Spectra Pergo Premium reflex 40-622
HANDTAG: Herrmans CLIK, låsbart ergonomiskt
PEDALER: Spectra, nylon ergonomisk med antislip
SKÄRMAR: Stål zink+ pulverlack
STÖD: ATRAN REX Aluminium ställbart, optilmal support
PAKETHÅLLARE: Aluminium med AVS
LÅS: AXA Solid +
BELYSNING: Fram: Navgenerator always on Bak: Diodlampa med reflex on/off
KASSETT: Shimano® 20T
GAFFEL: High-Tensile stål med integrerad kabeldragning.
HJULFÄLG: Spectra TEC
KEDJA: Spectra/KMC rostskyddsbehandlad.