Shopping cart
0kr

Ecoride Ambassadör C100 28″ 7-vxl 2023

In stock

Ecoride C100 ELCYKEL 7-vxl Ambassadör 2023

  • Alu ram
  • 7/8-vxl med fotbroms
  • 28″ hjul
  • Motor: Borstlös motor, 250 Watt, 36 Volt
  • Batteri Ingår – 16Ah
  • Godkänt lås

Rek pris 21495:-  Vårt pris 18999:-

18 999kr

Andra köpte också...

Beskrivning

EcoRide elcyklar

Söker du efter en pålitlig elcykel där som fokuserar på funktionalitet och användbarhet så är EcoRide ett självklart val. Sedan uppstarten 2008 har EcoRide haft möjligheten att vara en ledande aktör inom branschen både i Sverige och även i Norra Europa.

EcoRide är till för dig som vill välja bort fordon som drivs av fossila bränslen men samtidigt vill behålla komforten som ett motordrivet fordon ger. Genom att aktivt kunna välja att cykla oftare hjälper EcoRide dig att göra val som leder till ett hållbart samhälle. Du får en klimatsmart produkt som håller i många år framöver

Som återförsäljare av EcoRide kan vi tillhandahålla ett brett sortiment av elcyklar. Hos oss finner du en stor variation av modeller, färger och storlekar för att kunna hitta någonting som passar just dig.

Pålitliga elsystem av högsta kvalitet

Motorerna från EcoRide kommer i två olika utföranden. Du kan antingen välja en så kallad navmotor. EcoRides navmotorsystem kommer från SpinTech (TM). En av de främsta anledningarna till att välja en elcykel med navmotor är att den håller prislappen nere. Men, beroende på användningsområdet för din elcykel så kan det vara värt att funder på huruvida du är i behov av en så kallad centrummotor (denna kallas även för mittmotor).

Oberoende vilken typ av motor som du i slutändan vill ha till din elcykel kommer den att underlätta din vardag till och från arbetet, middagsbjudningen, matvaruinköp, fritidsaktiviteter och mycket mer. Den möjliggör för dig att välja cykeln framför andra
alternativ och hjälper dig att vara klimatsmart.

Fördelarna med en navmotor

Med en navmotor får du en pålitlig elcykel till ett bra pris som håller i många år. Det är ett självklart val för dig som för det mesta cyklar på plant underlag med få eller mindre branta backar. Därför passar en navmotor utmärkt för stadskörning. För dig som vill göra en smidig övergång till elcykel passar Ambassador bra. Det är en populär och bekväm elcykel från EcoRide som är anpassad till de nordiska klimaten. Ambassador är en säker familjecykel där du har möjligheten att ta med dig en liten kompis i cykelstolen baktill och packa i den rymliga cykelkorgen framtill – perfekt för ett mindre äventyr eller när man sköter morgonens alla bestyr. Enkel och smidig cykel som med hög komfort.

Välja en mittmotor

För den som ger sig iväg på längre äventyr och planerar att utsätta sin cykel för större påfrestningar är det som kallas för mittmotor eller centrummotor det självklara valet. På EcoRide elcyklar kommer de centermonterade drivsystemet STePS från leverantören Shimaro. En urstark motor som gör att du kan packa tungt och utsätta för cykeln för starkt motlut. Som främsta elcykel finns här den populära Loader för dig som tänker lasta tungt och inte vill rucka på lastningspotential. Loader är en elcykel med generös packutrymme där upp till fyra barn får plats
framtill. Ska du inte transportera barn så ger det frikostiga packnings utrymmet möjligheter till att få med dig det du behöver och lite till.

Dags att ladda batterierna

En elcykel behöver med jämna mellanrum laddas. Hur ofta beror på hur mycket du använder din elcykel och vilken typ av påfrestning som du utsätter den för. En tumregel är att batteriet håller för en hel dags förbrukning under normala
förhållanden.

Beroende på hur mycket du lastar på din elcykel och motståndet under körning kräver batteriet mer ström. Vi har olika batterladdningsmodeller beroende på vilken typ av elcykel du har. Har du en cykel som är äldre än 2015 har vi en modell för att du ska fortsätta kunna använda din EcoRide elcykel. Det finns även batteriladdare från 2016 fram tills 2021. Dessa är kompatibla med EcoRide elcykel för respektive årsmodell.

Så här laddar du din elcykel

Beroende på situation och omständigheter kan du välja att ladda din elcykel på två olika sätt. Ett alternativ är att låsa upp och lossa batteriet från cykeln för att därefter ta med sig det till laddningsplatsen och koppla in laddaren i ett vägguttag. Du kan
även välja att ladda batteriet när det fortfarande sitter fast på cykeln.

Serva din elcykel

Oavsett vilken typ av motor som sitter på din elcykel kräver den i slutändan kärlek och omsorg. Vi hjälper dig att serva din elcykel till konkurranskraftiga priser. Vanliga åtgärder som förekommer är byte av planetväxlar för navmotorn. På centralmotorer förekommer ett större slitage på exempelvis kedja, bakkransar och växlar. Som återförsäljare av EcoRide elcyklar erbjuder vi dig service av din Shimaro motor. Du bokar enkelt en tid genom att kontakta oss via telefon eller e-post. Se kontaktuppgifterna under fliken “Kontakta oss”.

Att köpa EcoRide på nätet

Det är enkelt att beställa din elcykel från oss. Har du en tydlig idé om vilken typ av elcykel du behöver genomför du din beställning smidigt på vår hemsida. Har du svårt att bestämma dig? Du kan med fördel komma in till vår fysiska butik för att prova de olika elcyklarna från EcoRide. Besök oss i Älvängen så hjälper vi dig att hitta en cykel som passar för dig.

 

 

Typ av elcykel: Standard elcykel
Elcykelsystem: Ecoride Drive System
Antal växlar: 7 växlar
Vikt: 24 kg inklusive batteri
Garanti: 2 år (3 år om genomförd godkänd service)
Typ av cykelram: Lågt insteg ram
Ram-material: Aluminium
Gaffeltyp: Stel
Gaffel information: Aluminium
Rekommenderad längd: Rekomenderad längd 165-195 cm
Rekommenderad maxvikt: Rekommenderad maxvikt 125 kg
AVS-kompatibilitet: Bak, AVS integrerad i pakethållaren (ingår)
GPS-kompatibilitet: Ja, GPS-kompatibel med smart kommunikation med elcykelns styrbox, display och batteri
Cykelhjul (storlek): 28 tum
Hjulfälg: Buchel dynamic, dubbelbottnad aluminiumfälg
Cykeldäck: Kenda, K1088, 42-622 (28 x 1.60, 700 x 40C), med punkteringsskydd och reflexrand
Cykelslang: Kenda
Typ av cykelventil: Standard bilventil. Går också under namnen Schrader och AV.
Bakväxel: Shimano Nexus, inkapslat växelnav 7 växlar, fotbroms
Cykelnav (fram): Ecoride Drive System F3, elcykel framhjulsmotor, 250W, med smart kontakt för lätt avtagning av hjul
Cykelkedja / Cykelrem: KMC, kvalitetskedja
Växelreglage: Shimano Nexus vridreglage (revoshift)
Kassett / Bakdrev: Shimano bakdrev 20 kuggar
Framdrev: Framdrev 44 kuggar
Vevlager: Vevlager för elcyklar med Ecoride Drive System
Motorplacering: Navmotor, monterad i framhjulet
Typ av elcykelmotor: Ecoride Drive System F3 framhjulsmotor, borstlös, med snabb-kontakt för smidig demontering vid tex däckbyte
Motoreffekt: 250 Watt
Typ av elcykelsensor: Kadens sensor (Speed sensor)
Assisterande maxhastighet: 25 km/h (Det är möjligt att cykla fortare, men då utan assistans)
Typ av elcykelbatteri: Ecoride Drive System Batteri powerpack 576 Wh
Batteriplacering: Placerat mellan sadelstolpen och bakhjulet. Den här batteriplaceringen innebär en låg och centrerad tyngdpunkt vilket ger en mer stabilitet vid cykling.
Batteri avtagbart: Ja
Batterispänning: 36 V
Batterikapacitet Ah: 16 Ah
Batterikapacitet Wh: 576 Wh
Körstäcka på en laddning: Upp till 85 km (Körsträckan beror på många faktorer såsom vägförhållanden, assistansläge, passagerarvikt, lufttryck etc etc)
Elcykelladdare: Ecoride Drive System elcykelladdare 4A, PC4, Higo kontakt (batteriladdare)
Laddningstid: Runt 3 timmar om batteriet är helt slut (Tänkt på att du kan ladda batteriet innan det är slut, då är laddningstiden kortare. Batteriet tar inte skada av detta).
Batterilås: Ja
Antal laddningar: 800 laddningscykler (om batteriet används enligt handbokens instruktioner)
Elcykeldisplay: Ecoride Drive System elcykel display C3, färgskärm, monterad på vänster- eller högersidan av styret
LED/LCD display: LCD
Skärm Färg/Svart/vit: Färgskärm
Antal assistansnivåer: 5 lägen, Off, Low, Mid, High, Power
Walk-assistans: Yes
Funktioner display: Färgskärmen visar: Assistansläge, batterikapacitet status, hastighetsmätare, trippmätare, trippmätare (totalt), topphastighet, medelhastighet. Funktioner: Ändra assistansläge, tänd fram- och baklampan, ändra skärmens ljusstyrka, aktivera displayen med medföljade låskort (denna funktion går att avaktivera), walk assist (6 km/h)
Cykelbroms (fram): Shimano hydraulisk skivbroms, MT-200
Cykelbroms (bak): Fotbroms (bromsa genom att trampa bakåt)
Pakethållare: Ja, med AVS
Cykelkorg / Platform: Ja, Ecoride standard korg. Kvalitets korg gjord av robust aluminium rör, en smart plast bottenskål som motverkar att små ting faller ur korgen, är inkluderad.
Cykelstöd: Ja, höjd inställningsbart
Cykellås: Yes, Abus 5850 shield
Styrstam: Quill styrstam, vinkeln inställningsbar
Cykelstyre: Komfort
Handtag: Herrmans, låsningsbar handtag, DD37BL
Ringklocka: Ja
Sadel: Selle Royal, Freeway CITY, med royal gel
Sadelstolpe: Fällbart sadelstolpe (Vilket gör det möjligt att kunna ta av batteriet)
Pedaler: Komfort pedaler
Kedjeskydd: Ja, SKS Chainbow
Stänkskärmar: Ja, fram och bak, SKS
Cykelbelysning fram: Ja, går på huvudbatteriet, sätts på via displayen
Cykelbelysning bak: Ja, går på huvudbatteriet, sätts på via displayen