Shopping cart
0kr

Crescent Grim 20″ 7-vxl 2022

In stock

Crescent Grim 20″ 2022-23

  • 7- Växlar
  • V-Bromsar fram och bak på denna modellen
  • fjädrande framgaffel
  • aluminium ram

Rek pris 4995:- Vårt pris 4499:-

4.499kr

Beskrivning

Sugen på skogsäventyr? Grim 20″ passar den yngre killen eller tjejen som längtar efter en mountainbike! Den dämpade SunTour-gaffeln förenklar hårda tag i ojämn terräng och gör körning över stock och sten till en barnlek! Aluminiumramen har en geometri som liknar våra fullstora MTB. Växelgruppen har kvalitetskomponenter från Shimanos Altus-mix som med 7 utanpåliggande växlar ger dig möjlighet till både branta lutningar och fartfyllda spurter. Grim har utvecklats med kvalité och säkerhet i fokus. Material och komponenter har valts för att tåla hårda tag i det svenska klimatet, däcksidorna har fått reflexsidor för maximal synlighet.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

Ram: Aluminium
Ramstorlek: 27cm
Framgaffel: Dämpad Zoom 20″
Växelreglage: Shimano Altus
Bakväxel: Shimano Altus 7-växlad
Vevparti: 32T 114mm
Kassett: Shimano® HG200-8, 12-32
Broms: Bak:V-broms Fram:V-broms Spectra
Fälg: Aluminium
Däck fram: Spectra
Däck bak: Spectra
Kedja: KMC
Styrstam: AHead
Sadelstolpe: Aluminium Svart 25,4mm
Sadel: Spectra
Pedaler: MTB Nylon