Shopping cart
0kr

Crescent Elly 50 2024

In stock

Crescent Elly 50 sport EL 2024

  • Alu ram
  • Egoing elsystem
  • Centermotor från egoing
  • Batteri 11,6 Ah(400Wh)
  • 8-vxl shimano acera

Vårt pris 26995:-

26 995kr

Andra köpte också...

Beskrivning

Crescent Elly nu med en fjädrande framgaffel är en sportcykel med motor i vevhuset och 11,6Ah E-going med det slimmade batteri på undersidan ramröret. Denna kvalitet cykel kombinerar prestanda och pris på ett bra sätt, vilket ger dig som pendlar på annat sätt ett kostnadseffektivt alternativ till bil eller kollektivtrafik och då som elcykel.

El systemet kallas E-going och är utvecklat av Cycleurope koncernen där Crescent ingår. Att cykla på Elly elcykel är lika enkelt som att cykla på en vanlig cykel, fast mycket mindre ansträngande. Börja trampa och välj effektläge så kommer kraften automatiskt. Vill du ha mer eller mindre hjälp så är det bara att ändra med knapparna som sitter nära handtaget. LCD-displayen som sitter på styret visar info om batteriets laddning och hur långt du kan cykla innan det är dags att koppla det till ett eluttag, men det går även att cykla på cykeln utan el hjälp. Det är 8 växlar, hydrauliska skivbromsar och komplett utrustad. gör Elly till en både snabb och praktisk sport elcykel. Ramens geometri är hämtad från våra sportiga cyklar och det gör Elly till en elcykel som är skön att pendla på, även om du har riktigt långt till jobbet.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

AXA Bike Security

AXA har producerat lås till cyklar i över 100 år och tillverkar lås av hög kvalitet för att hålla din cykel säker ifrån tjuvar. Det finns en mängd olika lås men det vanligaste som sitter på våra cyklar är ett rammonterat lås med möjlighet till extra kätting eller vajerlås.

Ram Aluminium
Antal Växlar 8
Växelreglage Shimano® Acera®
Bakväxel Shimano® Acera®
Bromsar Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
Vevparti EGOING 44T 170mm med roterande kedjeskydd
Styrstam TEC Alu, ahead 28,6/31,8mm +-7°, ext 90mm
Styre TEC Risebar 15 Aluminium 31,8x640mm
Sadelstolpe TEC Aluminium 27,2x350mm
Sadel TEC Obvius 199
Motorplacering Center
Motor EGOING Centerdrivet
Batteri EGOING 400 Wh med integrerad belysning
display LCD, EGOING USB
Däck Spectra Unda Duramax reflex 60TPI 42-622
Handtag TEC Sport
Pedaler Spectra, alu sport
Skärmar SKS Bluemels 56mm
Stöd ATRAN STYLO, Adjustable2t
Pakethållare Aluminium, Sport med AVS
Lås AXA Solid +
Belysning Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED
Vikt 24.5
Kassett Shimano® HG-31-8, 11-34
HjulFälg TEC/TEC SSP 375
Kedja Shimano® HG-40