Shopping cart
0kr

Crescent Elder elcykel 2022

In stock

Crescent Elder elcykel

  • Alu ram
  • Pakethållare med AVS-klicksystem för väskor och korgar. Klicka här för att se mer!
  • 10-vxl shimano deore
  • Elsystem E going centermotor
  • Batteri  E going 11AH
  • Hydrauliska skivbromsar
  • Ramhöjd 53cm från ca 170cm-185cm

Rek pris 29995:- Vårt pris 26999:-

 

26 999kr

Andra köpte också...

Beskrivning

Crescent  Elder är väldigt lik en vanlig sportcykel med dämpad framgaffel. Stötdämpningen gör att den fungerar bra på dåligt underhållna cykelbanor, i stan och på grusvägar. Du orkar cykla mycket längre och slipper svettas, så känns det som att cykla på en vanlig cykel när du kliver upp på sadeln.

Nu med Med Koppla Smart cykelteknologi som kopplar  din cykel via en app som håller dig uppdaterad om underhåll och service. Cykeln har Koppla Light vilket innebär att din cykel kan anpassas efter din körstil och ditt batteri blir stöldskyddat genom att det binds elektroniskt till att endast fungera bara på din cykel. Det gör ditt batteri obrukbart och oattraktivt för tjuven. Senaste batteristatus ser du i appen.

Motorn på denna kanoncykel sitter i vev partiet vilket ger låg tyngdpunkt och bra balans, och både den och styrsystemet är Crescents egenutvecklade E-going system. Hjälpen kommer utan att du behöver göra något annat än att trampa. Allt styrs av sensorer som känner av ditt pedaltryck och automatiskt anpassar kraften. Vill du att motorn ska skjuta på mer eller mindre är det enkelt reglerat med en knapp på styret. En tydlig LCD-display visar effektläge, hastighet, batteriets ladd nivå och hur långt den kraften kan ta dig. Laddtiden är 6 timmar och batteriet, som sitter i en skålning på undersidan ramröret, räcker till upp till 75 km cykling. Förutom konstant medvind är Elder utrustad med det mesta en pendlare kan tänkas behöva: 10 växlar från Shimano, skärmar, lås och stöd. Ett smidigare och snabbare sätt att ta dig fram får du leta länge efter. Välkommen in på en provtur.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

AXA Bike Security

AXA har producerat lås till cyklar i över 100 år och tillverkar lås av hög kvalitet för att hålla din cykel säker ifrån tjuvar. Det finns en mängd olika lås men det vanligaste som sitter på våra cyklar är ett rammonterat lås med möjlighet till extra kätting eller vajerlås.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

Modellår 2022
Nettovikt 22,5
Motorposition Centermotor
Display TFT, EGOING center
Växelgrupp Shimano® Deore® 1×10
Underkategori HybridCross
Ram Aluminium
Gaffel SunTour NEX-HLO, låsbar från gaffeln
Batteri EGOING 36V 11,6Ah semi integrerat i ramen
Bromsar Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
Kassett Shimano® HG-50 11-36
Kedja Shimano CN-E6090
Skärmar SKS Bluemels Primus 46mm
Vevparti EGOING 44T 170mm med roterande kedjeskydd
Elmotor EGOING Centerdrivet
Tillgängliga storlekar  53cm och 58cm
Handtag Spectra låsbart ergonomiskt
Styre TEC Obvius Aluminium 620mm
Stöd ATRAN STYLO, ställbart
Belysning (fram/bak) Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED
Lås AXA Solid +
Modell Elder, 10-vxl
Övrigt Med reservation för ändringar
Pedaler Spectra, alu sport
Pakethållare Aluminium med AVS
Bakväxel Shimano® Deore®
Sadel TEC Obvius 177
Sadelstolpe TEC Obvius Aluminium 27,2mm
Växelreglage Shimano® Deore®
Styrstam TEC Obvius Aluminium
Däck Spectra Pergo E XNR, 700x37C
Kön Herr
Hjul/fälg TEC/TEC SSP 375
Färg Grön matt