Shopping cart
0kr

Hövding 3

Delbetala från 267kr per månad | Läs mer
I lager

Hövding 3

En storlek som justeras in på denna nya modell.

Rekommenderat från halsomkrets 34-45cm och huvudomkrets 52-59cm.

Rek pris 3495:- Vårt pris 3199:-

3.199kr

Beskrivning

Nyhet!

Generation 3 på airbag hjälm från Hövding. Denna nya modell är numera en storlek som du justerar in till rätt storlek. Rekommenderat från halsomkrets 34-45cm och huvudomkrets 52-59cm.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt.

Området som den uppblåsta airbagen täcker är betydligt större än på traditionella cykelhjälmar och anpassat efter befintlig olycksstatistik.
Hövding registrerar cyklistens rörelser 200 gånger per sekund. Om en olycka inträffar blåser airbagen inuti kragen upp på 0,1 sek och fixerar nacken samt skyddar huvudet mot skallskador. Airbagen skapar en mycket mjuk och skonsam stöt upptagningsförmåga upptill 8 gånger bättre än en traditionell cykelhjälm. Trycket hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Efter det så töms den långsamt på gas. Gasgeneratorn som fyller airbagen med gas är placerad i en behållare i kragen på cyklistens rygg. Gasgeneratorn i Hövding är en s.k. kall gasgenerator med helium gas.

Hövding 3 kan du ansluta till din smartphone och upptäck alla smarta funktioner i Hövding-appen.
– Meddelar utvalda ICE-kontakter vid en eventuell olycka.
– Se effekten av både personligt och kollektivt cyklande.
– Få meddelande när Hövding behöver laddas.
– Bidra till att skapa städer anpassade för cyklister.
m.m.

Hövding laddas med en medföljande USB-kabel. Batterinivån är lätt att kolla genom att använda funktionsknappen på kragen. 2 timmars laddning ger batteri upptill 15 timmars aktiv cykling.

12 månaders självriskeliminerings försäkring kan köpas till genom att klicka här.

Försäkringen ersätter den självrisk du har från ditt hem- eller villaförsäkringsbolag, upptill 5000 kr, om din hövding blåses upp i samband med en olycka.

Den s.k. självriskelimineringen gäller för den Hövding som står angiven i försäkringsbeviset och under förutsättning att ditt hemförsäkringsbolag lämnar ersättning för en ny Hövding.

Mer information

Vikt 1 kg
Dimensioner 39 × 32 × 27 cm

Du gillar kanske också…