Shopping cart
0kr

Crescent Elwin 7-vxl 2023

In stock

Crescent Elwin 7-vxl

  • Alu ram
  • Elcykel med 11,6Ah
  • E-going motor i framhjulet
  • 7-vxl med fotbroms
  • Rullbroms fram

Rek pris 21995:-  VÅRT PRIS 18499:-

 

18.499kr

Beskrivning

Crescent Elwin är en el herrcykel med framhjulsmotor. Elwin har rena linjer. På styret sitter några diskreta knappar och en display som är lätt att förstå och bland annat visar hur mycket laddning batteriet har. Börjar du trampa blir skillnaden mot en vanlig cykel enormt tydlig. När du börjar trampa så skjuter cykeln mjukt och kontrollerat fart utan att du behöver anstränga dig. Uppförsbackar är inga problem och motvind känns som medvind. Motorn och systemet som styr den är Crescents egenutvecklade E-going. Batteriet sitter i pakethållaren som är förstärkt för att klara av den något större vikten på pakethållaren. Att ta loss batteriet från fästet är enkelt och laddningen från tomt till fullt tar bara 6 timmar. Elwin har 7 växlar, fotbroms bak och rullbroms fram, precis som många andra herrcyklar. Men där upphör likheterna.

Crescent

Sedan början på 1900-talet har Crescent tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållande här på västkusten. Cyklar som tar dig från dagis till jobbet till affären och vidare runt Vättern till Motala.

Låt oss ta allt från början. Ramen är cykelns stomme. Den ska hålla i tusentals mil och bära dig genom livets alla skeden. Helst ska den kunna rulla vidare till dina barn och barnbarn. Den ska helt enkelt tåla det mesta. Och må bra i våra nordiska förhållanden med sol, regn, snö, slask, blask och saltade vägar. Därför utvecklar vi den i vår fabrik i Varberg.

Hos Crescent finns kunskap, tradition och ett erfaret team av konstruktörer som utvecklar ramar med perfekt vridstyvhet, vikt och funktion. När linjer, vinklar och fästpunkter definieras får cykeln också sin geometriska sammansättning. Hur geometrin ser ut beror på vem som ska sitta på sadeln och hur cykeln ska användas. En tränings- och tävlingsram skiljer sig mycket från ramen på en klassisk damcykel. Cyklarna testas och testas igen med hjälp av program och simulatorer. Det ger oss full kontroll över allt från luftmotstånd till hållfasthet.

Sedan slutet av 1990-talet ingår Crescent i en av världens största cykelkoncerner. Tack vare Cycleurope får vi tillgång till de senaste materialen och den vassaste tekniken. Ramen utrustas till exempel med slittåliga växlar, bromssystem och andra komponenter från de bästa tillverkarna.

AXA Bike Security

AXA har producerat lås till cyklar i över 100 år och tillverkar lås av hög kvalitet för att hålla din cykel säker ifrån tjuvar. Det finns en mängd olika lås men det vanligaste som sitter på våra cyklar är ett rammonterat lås med möjlighet till extra kätting eller vajerlås.

Shimano

Shimano är världens största tillverkare av cykelkomponenter, sedan dom startade företaget 1921 i Osaka Japan har dom varit ledande inom cykelindustrin. Tack vare stor satsning på forskning och utveckling, har shimano några av dem bästa komponenterna på marknaden. Shimano cykelkomponenter är en garanti för hög kvalitet. Shimano tillverkar inte bara komponenter, dem tillverkar även Shimano cykelskor, Shimano cykelglasögon och Shimano cykeltillbehör.

AltranVeloSystem

AltranVeloSytem (AVS) är ett minimalistiskt system för säker fastsättning av tillbehör på din cykel. Det finns ett brett utbud av högkvalitativa väskor, korgar och lådor för olika tillfällen. Alla tillbehör är kompatibla med både främre och bakre pakethållare, så du kan montera dem på det sätt som passar din cykel bäst.

AVS är känt för sin smidighet, funktionalitet och elegans. Den smarta designen gör det enkelt att klicka av och på din tillbehör och att dem förblir stadiga under din cykeltur.

Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Bromstyp Fotbroms
Utrustad med Skärmar, Lås, Stöd, Pakethållare, Belysning, Batteri
Ram Aluminium
Framgaffel High-Tensile stål
batteri E-going 36V 11Ah med integrerad belysning
elsystem E-Going
motorplacering Framhjul
Växelreglage Shimano® Nexus® 7 Vridreglage
Däck Spectra Pergo Duramax Reflex X3 40-622
Hjul/fälg Shimano/Spectra
Bromsar Shimano® Bak:Navbroms Fram:Skivbroms
Sadel Spectra Fluito
Sadelstolpe Aluminium silver 31,6×350
Handtag Herrmans CLIK
Styre Aluminium 630mm
Styrstam Aluminium
Vevparti Spectra 38T 170 mm
Kedja Z408RB
Drev 18T
Pedaler Spectra, nylon med antislip
Skärmar Stål
Pakethållare Aluminium med AVS
Stöd Aluminium
Vikt 23.9